vrijdag 7 juni 2013

Evaluatie door Thessa; regisseur van Op Wie De Regen Valt


Evaluatie      posterontwerp Antoine Rovers voor korte fictiefilm

Door  :        Thessa Meijer
regisseur Op Wie De Regen Valt


A) CREATIEVE ASPECTEN

Het concept, de vormgeving en de technische uitvoering van het resultaat:
Goed. Antoine en ik zijn samen door verschillende testjes en experimenten tot een concept gekomen. Qua vormgeving was het even zoeken, maar Antoine is hier goed uitgekomen en heeft de poster netjes uitgewerkt. We zijn tevreden.

De originaliteit en eigenheid van het resultaat:
Zeer goed. Antoine heeft op een eigen manier gebruik gemaakt van ruimte in een fotografisch beeld. Hij zag mogelijkheden in een still, die mij en de producent nog niet waren opgevallen.  
De uiteindelijke poster trekt de aandacht doordat er gekozen is voor een originele kadrering.

De communicatieve werking van het beeld.
Is er rekening met de doelgroep gehouden?
Het beeld communiceert goed waar de film over gaat. Het laat de drie personages zien, en spreekt tot de verbeelding door de desolate omgeving en grote, grijze lucht. Het schept verwachtingen. Doordat de typografie licht is, maar niet kinderlijk, wordt duidelijk om wat voor film het gaat. Ik verwacht dat de poster publiek voor arthouse cinema zal aanspreken.


B) PROFESSIONELE ASPECTEN

Algehele werkwijze: contact, bespreking en overleg; manier van presenteren; planning, organisatie en aanpak van de opdracht
Zeer goed. Antoine werkt snel en komt telkens met nieuwe ideeën op het gebied van illustratie, typografie én gebruik van bestaande foto’s. Deze ideeën presenteert hij op heldere wijze. Antoine luistert naar wat van hem verwacht wordt en is bereid te experimenteren zonder dat vast staat dat dit experiment wordt doorgevoerd in het uiteindelijke product. Hij staat open voor andermans ideeën en aanpassingen. Communicatie met Antoine verloopt soepel, hij is enthousiast en gedreven.

Is het werk op professioneel niveau? Zou ik het werk als (evt) opdrachtgever plaatsen/gebruiken? Waarom wel/niet?
Ja. We gaan de poster gebruiken ter promotie van onze film. Dit was het doel van Antoine’s opdracht, en hij is hierin geslaagd.

C) OVERIGE PUNTEN
De producenten en ik zijn tevreden over de samenwerking met Antoine en hopen in de toekomst vaker samen te werken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten